Go Klub Pardubice

Klub, kde je možné si zahrát Go. Pravidelná setkání - každé úterý od 17,30 hodin v Dobré čajovně :)

Pátek, leden 29, 2010

malý turnájek

Včera jsme se sešli v čajovně s Honzou a Petou a zavzpomínali, jak náš mistr měl rád miniturnájky, takže jsme hned jeden takový předvedli. Pravidla zavedl Peta, stará japonská bez komi - naštěstí všechny hry vyhráli bílí, takže na tom nezáleželo. První hru si Peta (b) s Honzou (č) pozabíjeli velké skupiny, aby bílý vyhrál 82:80. Pak hrál Luboš (b) s Honzou (č) a vypadalo to hodně vyrovnaně, ale pak se bílému podařilo zachránit kameny v černém moju, pozabíjet černé a Honza mohl s klidem vzdávat. Nakonec jsme tedy hráli Luboš (b) a Peta (č), třikrát se bílý pokusil zabít černé skupinky metodou "nasypu to dovnitř a nějak to dopadne" ... no a vždycky to dopadlo bílými zajatci, takže výsledný počet 32:31 Luboše mile překvapil a mohl slavit výhru v turnaji.
Jenomže to nebylo všechno, co se v čajovně stalo. Kromě nás ve druhé mítnosti hráli dva mladí borci, tak jsme je pozvali na příště a doufám, že rozšíří naše řady.

Pondělí, leden 25, 2010

vážní hráči i komici

Minulý týden jsme tu měli goisticky nebývale živo.

V pondělí jsme uviděli na KGS Máru, tak jsme se domluvili, že přijede na návštěvu za bratrem a večer oba přijdou do čajovny. Když jsem tam přišel, tak byli v ráži, dojížděli šíšu a za chvilku jsme mohli začít. Nejdříve jsme to zkusili s Honzou a pěkně jsme si pobili několik skupinek, a i když jsem si nakonec nechal pitomě odstřihnout nejméně 5 šutrů, tak mi to nakonec stačilo k výhře asi o 10. Pak na mě nastoupil Mára, postavil si tam H2 a pak mě rozsekal asi tak o 200. Pak jsme zkusili bez handicapů a tam se to tvářilo úplně jinak, hned na začátku udělal invazi do rohu, která nepřežila, a ještě mi zůstala krásná hradba do středu a myslel jsem si, že je rozhodnuto, ale nebylo, nepohlídal jsem invazi do moja, propojil se a bylo po území a byl jsem moc rád, že se mi podařilo zachránit své kameny na druhé straně a to mi stačilo, abychom mi napočítali o 30 bodíků víc.

Ve čtvrtek se zase ozval Péťa, že dostane doma povolenku večerní nepřítomnost, takže jsme po osmé hodině zasedli v čajovně a předvedli 2 komické hry, ve kterých jsme oba přehlíželi, co šlo. Ve druhé jsem dokonce už vzdával, ale pak jsme se dohodli, že to zkusíme dohrát, a po několika zvratech a pobití velkých skupinek jsem to otočil. Ještě, že jsme ty hry nezaznamenávali, kdyby si to někdo přehrával, to by se asi nasmál.

Čtvrtek, leden 14, 2010

nové hry i goista

Nedaří se plnit novoroční předsevzetí. Zatímco na svůj web Lenička napsala několik článků, tady musím opět napsat já.
Minulý týden jsme se v úterý seši s Péťou a sehráli 2 hry. Hlavně ta první byla velmi zajímavá a bojovná. Stále jsem se snažil něco zabít a nedařilo se mi to, poprvé, poruhé, potřetí, vždycky mi něco sebral a ožil nebo se propojil, neměl jsem žádné území, ale zbývala mi poslení šance na jeho poslední skupinu, která ještě definitivně nežila; a povedlo se, takže asi o 15 jsem vyhrál, ale byl to těžký boj. Druhá už byla v pohodě, to Péťa neuspěl s invazí a po velké ztrátě vzdal.
O víkendu jsme na KGS viděli Honzu a doluvili se, že v úter půjdeme hrát, takže před sedmou se v čajovně sešli Honza a Lenka a hráli H2, který černá po několika ztrátách vzdala. Pak zahráli H4 a to už bylo jiné kafe, tedy spíše čaj, když se tam scházíme, Lenička slavně vyhrála asi o 30. Přišel jsem i já a pozoroval to. Pak jsme sehráli s Honzou zajímavou hru, kdy stále někam útočil, ale mě se přitom dařilo vybudovat více území.
Seznámili jsme se také s novým zájemcem Lubošem, ale bohužel měl v čajovně zrovna šichtu, takže si pouze nakonec zahrál na 13 s Leničkou. Příště se domluvíme, aby měl volno a dáme se do hraní.

Sobota, leden 02, 2010

novoroční přání

Ahoj kamarádi.
I před koncem roku jsme hráli, jenom jsme podlehli nedůslednosti při psaní. Během podzimu si jednou přijela zahrát Anča z HK, ale většinou jsme hráli s Péťou. Lenička s ním hraje většinou H4 se střídavými úspěchy a já rovné hry s podobným výsledkem.
K výsledkům roku 2009 bychom mohli zmínit udržení ve druhé gobanlize. Doufejme, že i příští rok nějaké bodíky získáme.
Do nového roku si dám předsevzetí, že příspěvky bude mít na starosti Lenička, která blogování zvládá bravurně na svém webu, takže to pro ní bude brnkačka.
V novém roce všem přejeme hodně živých skupin a velká moya.