Go Klub Pardubice

Klub, kde je možné si zahrát Go. Pravidelná setkání - každé úterý od 17,30 hodin v Dobré čajovně :)

Pátek, srpen 24, 2007

Tento týden jsme se v čajovně sešli dokonce dvakrát

V úterý jsme odehráli:
Luboš (b) vs. Honza (č) s H9 (b o 50 - docela mě to bavilo, takové útočení bez přílišné opatrnosti a nutil jsem Honzu hrát skoro samé vynucené tahy - tak nějak mě vždycky mačkal Aleš, když jsme hráli s handicapy),
Honza (b) vs. Lenka s H1 (č o 2,5 - kdyby byla rovná, tak by o ty 3 body vyhrál Honza),
a pak rovnou Honza (b) vs. Lenka (č o hodně - bílý si nechal zajmout příliš velkou skupinu),
Peta (b) vs. Honza s H9 (b o 20 - bílý předvedl příšernou chybu na začátku, kterou jakoby zvětšil handicap o dalších pár kamenů, ale pak začal drtivě útočit a dohnal a předehnal).
Luboš (b) vs. Peta (b o 3,5 - uff, to byla mela, na začátku jsme si oba vytvořili mnoho slabých skupinek a pak je zachraňovali, kupodivu žádná neumřela a připočítání jsem měl štěstí, že jsem si připočítal komi, bez něj by to dopadlo opačně).
Ve čtvrtek jsme nejprve rozehráli Luboš vs. Honza s H9, kde se černému podařilo propojit skupinky a bílý na tom nebyl nejlépe, ale ani nějak moc špatně, ono by se tam něco časem podařilo. Ale přišla Lenička, tak jsme to nedohráli a radši si Lenička s Honzou zahráli dvě rovné hry, které se lišily jako noc a den, přesněji řečeno bílé kameny byly včera nějak očarované (vždyť i mě se s nimi předtím v tom H9 začátek úplně nepovedl) a tak v obou patiích dominovaly černé a to o hodně. V první je měla Lenička a vyhrála o 30, ve druhé je měl Honza a vyhrál asi o 80, přičemž v obou partiích bylo už od střední víceméně patrné, jak to dopadne.
Přišel také Michal, ale akorát se pochlubil, že hraje s počítačem (trénuje, gnugo porazí o 60, což je pro mě nepochopitelné, když já něco takového neumím), ale naživo ukázat svoji formu nechtěl. Až se odváží vstoupit do arény a utkat se s někým, uvidíme jak se vylepšil. Taky uvažuje o turnaji Brně, ale že se rozhodne až dneska v průběhu dne. My s Leničkou jsme se domluvili, že teda pojedeme, tak nás dneska přihlásím.
Tak ahoj, Luboš

Středa, srpen 15, 2007

včerejší schůzka

Včera jsme se sešli v čajovně na 6 hodinu. Zpočátku tam byl Honza a já (Luboš), takže jsme si zahráli rovnou. Honza nechtěl žádné handicapy a tak to podle toho taky dopadlo (cca o 100). Mezitím přišla Lenička, takže si poté s Honzou zahrála. Minule ho porazila, takže jsem myslel, že si zahrají H1 (což je v podstatě rovná bez komi), ale včera se jí velmi nedařilo, takže partie probíhla v duchu zoufale se snažících bílých kamenů o obklíčení silnějších skupinek černých kamenů, které končilo pro bílého tragicky s následnými protiútoky silnějších černých skupin na slaboučké bílé skupiny, kteréžto byly docela úspěšné, nebylo třeba počítat. Pak si Honza (b) s Lenkou (č) zahráli ještě jednu rovnou na 13x13, kde opět zvítězil Honza o 7 + komi, což už bylo těsnější.
Zastavil se i Michal, ale po chvilce šel domů, Peta poslal SMS, že onemocnělo dítě, tak snad příště.

Středa, srpen 08, 2007

včerejší podvečerní hry

Na včerejší úterý jsme se telefonicky dohodli s Petou i Michalem, že se sejdeme v čajovně až v 8. Když jsme tam s Leničkou přišli, tak jsme s překvapením zjistili, že již hrají na 9x9 dva nám dosud neznámí noví hráči. Jeden z nich se jmenuje Honza, vypadal docela aktivně a hned jsme se domluvili, že příště se sejdeme už obvykle v 6. Protože nyní je v čajovně jenom jeden goban 19x19 a kameny, dali se na něm do hraní rovné partie Honza (č) s Leničkou (b), ostatní jsme je sledovali a já čekal na Petu. Bylo vidět, že Honza není nějaký úplný začátečník a s Leničkou hráli vyrovnanou partii. Když přišel Peta se svým gobanem a krásnými skleněnými kameny, dali jsme tradičně dvě hry. Nějak mám poslední dobou štěstí a tak jsem vyhrál první hru s bílými asi o 30 a druhou s černými vzdáním. Zatímco my začali později a stačili odehrát dvě hry, Lenička s Honzou také dohráli svoji hru před zavírací hodinou – Lenička vyhrála asi o 30. Vypadá to dobře, že se rozšíří hráčská základna o Honzu a s ním budou Lenička, Michal a Milan poměrně vyrovnaní soupeři, což pro ně všechny bude jistě přínosné a zábavné.
Taky jsme mluvili o možnosti turnaje v Brně (PGET) na přelomu srpna a září, když jsme to nevystihli s tím Pardubickým turnajem, zatím o tom uvažujeme L+L (když jsme v Brně skoro domácí, že?) i Michal a třeba se přidá i někdo další.

Čtvrtek, srpen 02, 2007

tradiční úterý

V úterý jsem využil jednu z posledních šancí abych se viděl s Alešem před jeho sobotním odjezdem. Ikdyž jeho osobní řidič v úterý vypadal trochu nemocně, tak uvidíme, jestli nebude mít s jízdou problémy, ale o tom až dále.
Po šesté jsem přišel do čajovny a byl tam Aleš, tak jsme si zahráli tentokrát s H6, měl jsem štěstí, nezahynula mi žádná větší skupinka a vyhrál jsem. Pak jsme si zahráli rovnou bleskovku, kterou jsem záhy vzdal. Mezitím už přišel Peta a zahráli jsme (taky už docela tradičně) dvě hry. V první jsem měl bílé kameny, takže podle statistiky našich posledních her jsem měl vyhrát, což se po lítých bojích nakonec asi o 30 bodů podařilo. Ve druhé hře jsem měl štěstí, zajal jsem Petovi docela velkou skupinku a tím jsem se vzepřel statistice a vyhrál i s černými. Jenomže je třeba poznamenat, že Peta vypadal trochu nemocně, ze začátku jsem si toho ani nevšimnul, ale když říkal, že má výmluvu, proč může prohrát, že je nemocný, tak bylo vidět, že má asi horečku. Sice se to snažil přecházet, ale kdo ví, jestli ho to neskolí více a jak bude v sobotu řídit dalekou cestu na sever.