Go Klub Pardubice

Klub, kde je možné si zahrát Go. Pravidelná setkání - každé úterý od 17,30 hodin v Dobré čajovně :)

Středa, listopad 29, 2006

Luboš píše pěkně :)

Už po poledni, když jem šel z oběda, mi volal Péťa (Aleš píše Peta - Loski, tak nevím, jak ho oficiálně psát), že večer později přijde a že Aleš zase zobe antibiotika a simuluje nějaké nemoci. Nicméně Michal byl připraven přijít na šestou a slíbil i nějaké nové zájemce. Jenomže nováčci zklamali, něco jim do toho vlezlo, a tak jsem po šesté začínal s Michalem partii s H9. Podařilo se mi zajmout jednu docela velkou skupinu a na několika místech prolézt do černých území a stačilo to k výhře o 20 bodů (buďto 19,5 nebo 20,5, už si nepamatuju).
Mezitím přišla Lenička, Michal se tvářil, že je z jedné hry unavený, tak jsme chvíli povídali, hráli piškvorky a pak jsme si ukázali takové ty malé živé a neživé tvary skupin, případně, jak je oživovat a umrtvovat.
Pak po osmé hodině přišel Péťa a začal tvrdý boj. Lenička mi (celkem tradičně) vyhrála losování, takže jsem první partii začínal s černými, druhou s bílými a třetí zase s černými. Asi nebudu popisovat jednotlivé partie, ony se vlastně všechny v něčem podobaly. Byly pěkné, dost bojovné, Péťa útočil, jak je jeho zvykem. Jenomže tentokrát měl hroznou smůlu, skoro ve všech bojích na blízko měl o svobodu méně. Já sám musím vědět, že jsem to nikdy neměl nijak moc propočítané, ale vždycky mi to vyšlo. Kde jsem zaútočil já, tam jsem skoro vždycky prošel, umrtvil a tak. Kde útočil Péťa, tam se dostával do problémů. Takže jsem si připsal 3 výhry, které jsem při Péťově herní praxi na KGS opravu nečekal. Bohužel asi nemůžu očekávat, že budu mít takové štěstí vždycky, což je škoda.
Michal s Leničkou pozorovali první hru a pak se rozhodli, že si taky zahrají. Jenomže si vybrali 13x13 goban a Lenička neprozřetelně svolila ke 3 handicapům (já jsem říkal maximálně 2, ale každý svého štěstí strůjcem), což je na této velikosti gobanu prakticky nepřekonatelná síla. Hru jsme nesledovali, ale dopadlo to podle očekávání a Michal zvítězil.

L.

Úterý, listopad 28, 2006

Knihy v knihovně, půjčené a nezvěstné

Ahoj. Udělal jsem pořádek v naší knihovně a sepsal seznam knih, které si můžete půjčit a které jsem nenašel. Jistě někdy budou. Podívejte se prosím, jestli je náhodou nemáte. Díky. Seznam je tutaj :). Mějte se fajne. ps. zde je partie finále jedné divize Sendol turnaje Willzhang vs. Yesniu. Krásná partie.

Neděle, listopad 26, 2006

Hjas

Na cyberoru jsem náhodou zahlédl partie 8 dana z Cíny, který má přezdívku hjas. Pokusím se nalézt více partií tohoto hráče. Dvě jeho hry si můžete stáhnout. První partie a druhá partie jsou naprosto rozdílné, obě vyjímečně krásné, což potvrdil i tukan a jiní hráči, kteří hry již viděli. Z jeho tahů je cítit obrovská klidná síla. Jeho protivníci jeter a zepher jsou také mistři.
Na Kgs přednáší každou středu/dříve úterý Willzhang, nesmírně silný hráč z Cíny. Jeho přednášky jsou zdarma. Nyní se věnuje joseki a trikovým tahům. Probírá systematicky všechna napadení rohů. Bude velmi dobré, až umístí na webové stránky všechny přednášky.
Na Kgs se po dva víkendy hrál Sendol turnaj, Tukan se ho účastnil a předvedl vynikající výkon, nebot porazil (myslím) v šestém kole 2kyu. Hru si můžete zde stáhnout. Gratuluju. Super :)

Zmínil jsem Oro a Kgs; na Igs dříve hrál velký mistr - LEMON. Podařilo se mu na tomto serveru dokonce dosáhnout na 10 dana (ve skutečnosti se nedává). Bylo by zajímavé vytvořit kolekci jeho her, které jsou stále přístupné z příkazové řádky v terminálu Igs (příkaz index LEMON). S pozdravem Aleš

Úterý, listopad 21, 2006

Ahoj

Ahoj, v úterý jsme se sešli s Lubošem, Lenkou a Michalem. Zahráli jsme několik partií renga, v čajovně a pak v D29. 2. prosince pojedeme s kroužkem do Prahy na turnaj, takže to bude fajn.

Čtvrtek, listopad 16, 2006

D29

Ahoj, večír jsme se sešli s Lubošem a zahráli jednu s handikepy (tu jsem prohrál) a jednu bez. Pak jsme probírali joseki, velké lavinovité a hvězdy v sevření. Na chvilku si k nám přisedl dvě dívky z Cíny a Eres. Naučili jsme je první základní pravidlo Eres si zahrál s Lubošem dvě hry na zajímání. You are welcome to our club, every tuesday at 18 oclock in Good Teashop :).

Středa, listopad 15, 2006

V čajovně a divadle

Ahoj, dnes přišel Michal, kterému jsme vysvětlil pravidla a zahráli jsme spolu první hru na 19x19. Luboš hrál s Jindrou (H8) a vyhrál o několik bodů v pěkné partii. Lenka též přišla. Pak jsme se všichni přemístili do divadla 29. Michal (č) - Lenka (b) H9 - nevšední partie, Michal zajmul velmi mnoho kamenů. Aleš, Luboš (č) - Jindra (b)- Jindra hrál moc pěkně a v klidu nás porazil. Michal (č) - Luboš (b) H9 - Luboš myslím vyhrál, a mnoho věcí dovysvětlil Michalovi. Aleš, Lenka (č) - Jindra (b) H6 - partie byla zajímavá, Jindra dotahoval území a pak nás i o 40 bodů porazil. Super :). Hezký podzim ahoj Aleš

Pátek, listopad 10, 2006

V Evropě

Ahoj, včera jsme hráli s Jindrou v Evropě. Zahráli jsme spolu dvě partie Ales(b)-Jindra(č) H2, jednu pomalejší a jednu rychlou. První skončila rozdělením černých kamenů a b+vzdání a druhá skončila s těsným výsledkem b+6,5 bodu, přičemž ke konci partie černý korigoval stav seki. :) Docela jsem si oddechnul. Pak přišel Petr a zahráli s dvě partie. Jindra (b)- Petr(č)H8 . První partii černý vyhrál o několik bodů, druhou zase o několik prohrál. Obě byly napínavé :). Mějte se ahoj Aleš

Čtvrtek, listopad 09, 2006

hezký listopad

Ahoj, toto úterý přišel Jindra z Jeseníku a Peta a já. Nejdřív jsme sehráli s Jindrou pěknou partii a později jsme si každý zahráli s Petou. Zde najdete partii z předchozí schůzky mezi Lubošem a Jindrou. Ahoj :)

Čtvrtek, listopad 02, 2006

přelom listopadu

Ahoj, v úterý jsme se sešli já, Lenka, Luboš. Chvilku jsme hráli v čajovně, pak jsme zašli do Divadla 29 a tam jsme zahráli jednu rengo partii. Naučili jsme Go také Lucku, Adama a Martina. Bylo to fajn.

Ve čtvrtek jsme se sešli s Lubošem v kavárně Evropa a sehráli jsme několik zajímavých partií s H9, přičemž Luboš vítězil. :) Mějte se hezky ahoj Aleš