Go Klub Pardubice

Klub, kde je možné si zahrát Go. Pravidelná setkání - každé úterý od 17,30 hodin v Dobré čajovně :)

Středa, březen 11, 2009

a najednou záplava příspěvků

Radši napíšu reportáž, dokud mám všechno v paměti, tolik příspěvků během týdne jsme tu už dlouho neměli.
Včera jsme se sešli po 6 hodině v čajovně s Petou a hned jsme se dali do hraní. Peta vyhrál losování a začal s černými, nepodvedlo se mi nic zabít jeho utíkající skupinku, ba naopak on zabil část mojí, takže se nedalo nic dělat než vzdát. Ve druhé hře jsem měl černé já a už se mi podařilo vyvinout správný tlak a některé bílé skupinky neodolaly a umřely, takže bílý zase vzdal, ale tentokrát už to byl ten správný :-). Třetí hru jsem měl zase bílé, hodně drsně jsem ožil v zárodku černého moya a honil rozdělené černé kameny bez základny po gobanu, sice nic černého neumřelo, ale naštěstí ani bílého a při počítání měl asi o 20 víc bílý.
Mezitím přišla Lenička a pak až do konce hracího večera porážela Petu. Nejdříve dvakrát s H4 a potřetí i s H3. Jo, to je zlepšení. První hru jsem sledoval a bylo to docela zábavné, jak ke konci hráli velké ko o život černé skupinky, které sice bílý vyhrál, ale měl počkat ještě o další hrozbu dále, protože černá mu zase na oplátku vyloupila kus jiné bílé skupinky, jejíž zbyteček v rohu také jen s obtížemi přežil.
Další už jsem neviděl, protože k údivu všech zúčastněných se objevil Milan a chystal se ke hraní. Já tedy tolik překvapený nebyl, protože jsem ho potkal po obědě a říkal mi, že přijde, ale stejně je to událost. A protože Peta hrál s Leničkou, tak s Milanem jsem zahrál dvakrát já. On hned šáhnul po krabičce s černými kameny a nepustil se jich. V první hře jsem zase začal hodně odvážně v zárodku černého moya a také se ho podařilo zničit a když s blížící se koncovkou černý stale neměl pořádné území, zatímco bílý měl, tak černý vzdal. Druhou hru rozehrál bílý hodně špatně, po 5 tahu měl černý o moc lepší pozici, ale bílý zabojoval a dostal se do vedení asi o 10 až 15 (zkusili jsme to dopočítat a vyšlo to o 12). Jenomže v koncovce nechtěl bílý přemýšlet o posledním podivném tahu černého a dvakrát (každý z těch dvou to mohl vyřešit) zbytečně špatně odpověděl a tím přišel asi tak o 20 kamenů, takže vzdal. Poučení pro příště -> přemýšlet a nepodceňovat, že to nějak dopadne – tentokrát taky dopadlo :-(.
To platí pro všechny, ale kdo se tím vždy řídíme, že?
Lenička ještě všem ukázala dopis, který nám přišel domů. Byl z Polska a hádejte, co psali. On to tedy ani tak nebyl dopis ve smyslu psaní, spíše to bylo oznámení. Že prý jakýsi pán žijící na Islandu se bude ženit s nějakou paní z Polska. To jsou novinky, co?

Pondělí, březen 09, 2009

komunikace :-)))

Pro zasmání: záznam chatu na KGS mezi lenickou (gewain) a loskim.

gewain: ahoj, jdes zitra?
loski: ahoj
loski: jo
loski: asi pred 8
loski: uvidim
loski: nejspis pujdu v 5 na veceri s ********
loski: pak pudu
gewain: super
gewain: nebo ho nauc go a prived ho:-)))
loski: to nevim..:)
gewain: ptala jsem se Lubose, jestli ti chce neco vzkazat a rekl "hm"
gewain: tak ahoj zitra
loski: aha
loski: typicke
loski: moh bejt zelva
loski: ty toho taky nakecaj
loski: tak cus zitra

Takže zítra...

(poťouchle vložila lenicka)

Čtvrtek, březen 05, 2009

hrajeme s Petrem a Petrem

Minulý týden se chtěl Petr Jecha podívat do Evropy. Takže se tam sešli s Leničkou a zahráli H3, Lenička po napínavém průběhu vyhrála, tak zvýšili handicap na 4 a tentokrát vyhrála opět bílá, kupodivu snadněji než před tím. Před koncem jsem už přišel, viděl a občas okomentoval. Pak jsem zahrál s Petrem H7 a povedlo se mi něco pozabíjet a vyhrát, pak jsme ještě zkusili H8 a dopadlo to podobně.
Mezitím přišel Peta (loski, jak se v těch Petrech vyznat, že?) a dal se do hraní s Leničkou, s H4 vyhrála černá a s H3 bílý.
Ve čtvrtek jsme se nesešli, ale zato v pátek překvapil telefon od Loskiho, že si chce zajít večer zahrát do čajovny. Takže jsem se cestou z práce stavil v čajovně a odehráli jsme 3 zajímavé hry. Vyhrál jsem losování, takže první s černými a Peta vzdal, druhou s bílými už to bylo vyrovnanější, ale zase se mi povedlo mít víc bodů. Třetí hra (já opět s černými) byla hodně bláznivá, zabil jsem mu velkou skupinu, ale pak jsem si nedal pozor a on ji přes ko propojil a bylo to zase vyrovnané, pak Peta zábavně redukoval tím, že se vystavil do atari a zahrál jinam, no prostě to bylo zábavné a nakonec jsme napočítali asi o 20 více pro černého.
Další týden jsem musel do zahraničí, takže se v úterý sešli v čajovně Lenička a Loski. Lenička dojí a napíše pár slov a jíst jdu já. (napsal Luboš)
No takže v úterý jsem se netradičně sešla pouze s Loskim. Začali jsme s H3 (pro mě), ale nějak mi to nešlo a když mi začalo všechno chcípat, vzdala jsem. Pak jsme hráli s H4, to už bylo lepší. Víc jsem si hlídala život skupinek a podařilo se mi vyhrát. Třetí hru jsme dali zase H4, shodli jsme se totiž, že je to zábavnější. Ze začátku měl navrch Loski, ale pak se mi podařily dva redukční vpády do jeho vznikajících území a ještě jsem vysqízovala a téměř (až na poslední 2 svobody) zajala docela velkou skupinu bílých kamenů. Loski se tedy pokusil vpadnout do mého středu. Párkrát jsem zareagovala, ale když jsem viděla, že tam 2 oči neudělá, zahrála jsem lehkomyslně jinam. Jenže Loski mi dal přes ko atari na skupinku, kterou když by mi sebral, spojil by svou mrtvou skupinu s jinou skupinou i s invazí do středu. Ko vyhrál, a tím pádem vyhrál i celou hru. Takže to zase bylo napínavé až do konce. (dopsala lenicka)