Go Klub Pardubice

Klub, kde je možné si zahrát Go. Pravidelná setkání - každé úterý od 17,30 hodin v Dobré čajovně :)

Středa, červenec 27, 2005

Go kongres v Praze 2005


Dnes jsem navštívil Go kongres v Praze. Hlavní turnaj měl zrovna dnes přestávku. Hrálo se Rengo - tři hráči proti třem hráčům. Pozoroval jsem dvě partie. V první partii hrál tým Světlany Šikšiny s bílými proti otci Světlany. Černí dostali 5 kamenů. Hra skončila vzdáním černých, padla obrovská skupina. Druhá hra byla také velmi zajímavá. V ní se utkali na jedné straně dva japonštní hráči 5 dan a na straně druhé za bílé 6 dani. Na kongresu se také dalo koupit spousta knížek a jiných věcí. Koupil jsem našemu klubu obrázek Kobayashi Koichi a časopis Britské asociace Go z roku 2004. Jsou v něm docela pěkné články - jak učit nevidomé Go a také zprávy z amaterského mistrovství světa. Také mě napadlo, že vytvořím klubovou knihovnu (na internetu :) ).

Úterý, červenec 26, 2005

Pondělí - Evropa

Ahoj, tak v pondělí jsme se sešli já, Martin, Medvěd a Petr. Hráli jsme Rengo (chejnik, medvěd bílé - petr, martin černé). Byla to výborná hra, nakonec bílí vyhráli asi o 10 bodů včetně komi. Pak jsem hrál s Martinem dvě partie a Petr s Medvědem taky. Medvěd bude fotit, super. :)

Neděle, červenec 24, 2005

Neděle v čajovně

Ahoj, tak dnes večír jsme hráli já, Martin a Medvěd. Medvědovi jsem dal 9 kamenů, pěkná hra to byla. A pak spoustu malých her na 9x9. Jedna hra s Martinem. Kluci možná ještě hrajou :).

Sobota, červenec 23, 2005

Návštěva Go klubu v Krakowě


Ahoj, ve středu 20. července jsem navštívil Go klub v Krakowě. Bohužel měl klub prázdniny, takže jsem pořídil jen fotografii budovy, kde klub sídlí. Zkusím napsat do Krakowa, zda by se nechtěl tento klub stát spřáteleným Go klubem :).

Pondělí, červenec 18, 2005

Tyršovy sady

Dneska odpoledne jsme se sešli s Martinem v Tyršových sadech a zahráli jsme dvě partie pokaždé s šesti handicapem. Záznam partie jsme nafotili. Druhou partii Martin vyhrál o více jak 20 bodů.



Zde je záznam druhé partie :



Martin vyrábí goban


Včera jsme s Martinem vybrali druhy dřeva na nový goban. Postup výroby je mi stále nejasný :), ale bude to určitě umělecká práce. Koupíme k tomuto gobanu skleněné kameny 12 mm široké a stane se hlavním gobanem klubu. Asi ho umístíme do čajovny. Pan čajovník souhlasil, že se čajovna může stát oficiálním místem schůzek klubu. Děkujeme čajovně :).


Martin také naučil Medvěda základům Go a já s ním sehrál dvě partie na 13x13. Vítej Medvěde. :)
.

Neděle, červenec 17, 2005

Výsledky Czech Open v Pardubicích


Pardubický turnaj byl na 6 kol. Petr byl nasazen jako 20 kyu - 3x vítězství nad 20 kyu, prohra s 18 kyu a 14 kyu (vše bez handicapu). Super. Chejník byl nasazen jako 10 kyu - vítězství nad 11 kyu, 9 kyu, 6 kuy, 5 kyu; prohra nad 14 kyu, 7 kyu (vše bez handicapu). Turnaj vyhrál Radek Nechanický, druhý byl Petr Cipra. A zde je několik fotografií z turnaje. Ahoj :)





Čtvrtek, červenec 14, 2005

Hledáme nové členy

Hledáme nové členy, všichni jste vítáni. Dívky, kluci, lidé každého věku :) Těšíme se na Vás !!!

Czech Open v Pardubicích

Pardubický turnaj v Go - 15-17. července 2005 proběhne v Pardubicích Go turnaj v rámci šachového mistrovství Czech Open. Martin pracuje v čajovně, já a Petr se chystáme na turnaj.

Založení klubu - červenec 2005


Ahoj, tak Go klub v Pardubicích právě začíná (tímto webem). Zatím jsme tři - já (chejnik), Peta (kameda), Martin (MartINgo). Scházíme se v kavárně Evropa nebo v čajovně. Napište na chejnik@visir.is , domluvíme se a dáme si telefony a můžeme si zahrát.